Confruntări la Atena între poliţie şi manifestanţi - VIDEO, FOTO

Confruntări au izbucnit miercuri în centrul Atenei între zeci de tineri şi scutieri, scindând în două mulţimea de manifestanţi care protesta faţă de măsurile de austeritate în cadrul unei greve generale de 24 de ore.

35 afișări
Imaginea articolului Confruntări la Atena între poliţie şi manifestanţi - VIDEO, FOTO

Confruntări la Atena între poliţie şi manifestanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de ordine, care au format un cordon în faţa Ministerului de Finanţe, au lansat gaze lacrimogene şi iritante pentru a respinge tinerii, care aruncau în ele cu diverse proiectile.

Poliţia s-a mobilizat ulterior pentru a respinge manifestanţii, scindaţi în două de incidente şi dintre care mulţi tuşeau şi se sufocau, în timp ce confruntările continuau în apropierea Parlamentului.

Aproximativ 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în centrul Atenei în eventualitatea unor confruntări, devenite aproape sistematice în ultimii ani în timpul manifestaţiilor.

Video Stirileprotv.ro

Manifestaţia a fost organizată de două mari centrale sindicale din ţară, GSEE pentru domeniul privat şi Adedy pentru cel public, în cadrul unei zile de acţiune de 24 de ore împotriva curei de austeritate prescrise de UE şi Fondul Monetar Internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici