Confruntări masive de stradă la Jakarta/ Prima numărătoare a morţilor | VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit în Jakarta, în urma confruntărilor de miercuri între forţele de ordine şi manifestanţii care protestau faţă de realegerea lui Joko Widodo în funcţia de preşedinte, relatează site-ul agenţiei Dpa.

2272 afișări
Imaginea articolului Confruntări masive de stradă la Jakarta/ Prima numărătoare a morţilor | VIDEO

Confruntări de stradă la Jakarta/ Prima numărătoare a morţilor | VIDEO

„Până la ora 9.00, au fost înregistrate şase victime", a informat guvernatorul capitalei Jakarta, Anies Basweden,

Alte 200 de persoane au fost rănite în urma protestelor violente.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Dedi Prasetyo, a informat că autorităţile au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care protestau la Jakarta.

Acesta a adăugat că manifestanţii au dat foc unei clădiri a poliţiei. În acest context, 20 de persoan au fost acuzate de instigare la violenţă şi reţinute.

Comisia Electorală Generală (KPU) de la Jakarta a confirmat rezultatul unei numărători private, care anunţa că Widodo a obţinut 55,5% din voturi, faţă de cele 44,5 procente obţinute de contracandidatul său, Prabowo Subianto. Astfel, Widodo a obţinut peste 85 de milioane de voturi din totalul de 154 de milioane valabil exprimate, însă Prabowo Subianto a declarat că, în opinia sa, au existat numeroase nereguli în cadrul procesului electoral. Peste 1.000 de persoane au protestat la Jakarta faţă de realegerea lui Widodo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici