Confruntări militare între India şi Pakistan în regiunea disputată Kashmir

Tensiunile între India şi Pakistan s-au amplificat în ultimele zile, din cauza confruntărilor militare din regiunea disputată Kashmir, soldate cu moartea a trei civili şi a doi militari, informează site-ul agenţiei Associated Press.

1357 afișări
Imaginea articolului Confruntări militare între India şi Pakistan în regiunea disputată Kashmir

Confruntări militare între India şi Pakistan în regiunea disputată Kashmir

Autorităţile indiene au anunţat că doi civili şi doi militari au murit, iar alţi 24 de civili şi doi militari au fost răniţi în schimburi de focuri în Kashmirul indian.

La rândul lor, autorităţile pakistaneze au acuzat armata indiană că a ucis un civil, rănind alţi nouă, în zona Sialkot, situată în partea pakistaneză a provinciei Kashmir.

Cele două ţări se acuză de încălcarea armistiţiului din 2003.

Ministerul pakistanez de Externe l-a convocat pe vicecomisarul indian J.P. Singh pentru a oferi explicaţii despre "încălcarea armistiţiului" de către India.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici