Confruntări violente în Siria, între forţele armate şi grupuri de dezertori: 40 de persoane au murit sau au fost rănite

Confruntările violente produse la Homs între armata siriană şi militari care au dezertat din forţele regimului de la Damasc s-au soldat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu moartea a 17 militari, a anunţat, sâmbătă, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

685 afișări
Imaginea articolului Confruntări violente în Siria, între forţele armate şi grupuri de dezertori: 40 de persoane au murit sau au fost rănite

Confruntări violente în Siria, între forţele armate şi grupuri de dezertori: 40 de persoane au murit sau au fost rănite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei 17 militari au murit în urma unor atacuri asupra barajelor instalate de armată la Homs, unul dintre centrele mişcării de contestare împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, a precizat OSDH, adăugând că numărul total al victimelor înregistrate în cele două tabere se ridică la 40 de morţi şi răniţi.

"În cursul nopţii, membri ai armatei regimului sirian şi bărbaţi înarmaţi care par să fie dezertori au fost implicaţi în confruntări violente în cartierul Bab al-Sibaa", a afirmat OSDH.

"Un ofiţer şi câteva zeci de soldaţi au dezertat în acest cartier. Mai mult de 40 de persoane din cele două tabere au murit sau au fost rănite, iar două blindate ale armatei au fost distruse", potrivit organizaţiei siriene pentru drepturile omului.

Dezertările din armată şi confruntările între forţele armate şi dezertori s-au intensificat în ultimele săptămâni în Siria.

Potrivit ONU, reprimarea mişcării de contestare s-a soldat, începând din 15 martie, cu mai mult de 3.000 de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici