Confruntări violente la Jakarta după apariţia informaţiilor privind realegerea preşedintelui Joko Widodo

Forţele indoneziene de ordine au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene miercuri pentru a dispersa manifestanţii care protestau la Jakarta, după ce rezultatele oficiale ale alegerilor din 17 aprilie au confirmat că preşedintele Joko Widodo a fost reales, informează Reuters.

469 afișări
Imaginea articolului Confruntări violente la Jakarta după apariţia informaţiilor privind realegerea preşedintelui Joko Widodo

Confruntări violente la Jakarta după apariţia informaţiilor privind realegerea preşedintelui Joko Widodo

Comisia Electorală Generală (KPU) de la Jakarta a confirmat rezultatul unei numărători private, care anunţa că Widodo a obţinut 55,5% din voturi, faţă de cele 44,5 procente obţinute de contracandidatul său, Prabowo Subianto.

Astfel, Widodo a obţinut peste 85 de milioane de voturi din totalul de 154 de milioane valabil exprimate, însă Prabowo Subianto a declarat că, în opinia sa, au existat numeroase nereguli în cadrul procesului electoral. Peste 1.000 de persoane au protestat la Jakarta faţă de realegerea lui Widodo.

Protestul a fost unul în general paşnic, însă spre sfârşitul manifestaţiei, Poliţia indoneziană a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene după ce mai mulţi protestatari au aruncat cu obiecte către forţele de ordine.

Analiştii susţin că cei doi candidaţi nu au prezentat platforme politice foarte diferite una faţă de cealaltă în campania electorală, iar sondajele de opinie au indicat o diferenţă mică între cei doi. O agenţie electorală de la Jakarta a respins luni afirmaţiile potrivit cărora ar fi existat nereguli în timpul procesului electoral. Observatorii independenţi au anunţat că alegerile din Indonezia au fost libere şi corecte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici