Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a avut o întrevedere la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA

Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial pentru Politică Externă, a avut, joi, o întrevedere la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA, cei doi discutând despre aspecte ale Parteneriatului Strategic,cu accent pe cooperarea în sfera securităţii şi apărării.

815 afișări
Imaginea articolului Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a avut o întrevedere la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a avut o întrevedere la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada României în Statele Unite, discuţiile s-au concentrat pe ”aspectele cele mai importante ale cooperării dintre România şi SUA în cadrul Parteneriatului Strategic, cu accent pe cooperarea în domeniul securităţii şi apărării”. La întâlnire a participat şi George Maior, ambasadorul României în Statele Unite.

”În cadrul întrevederii cu ambasadorul John Bolton au fost discutate aspectele cele mai importante ale cooperării dintre România şi SUA în cadrul Parteneriatului Strategic, cu accent pe cooperarea în domeniul securităţii şi apărării. Bogdan Aurescu a transmis mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis, către preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, cu privire la angajamentul României şi al sau personal pentru soliditatea Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi dorinţa fermă a României de a pune în practică toate deciziile luate cu prilejul întrevederii excelente a celor doi preşedinţi de la Casa Albă din iunie 2017, când a fost convenită aprofundarea tuturor dimensiunilor Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul Ambasadei României de la Washington.

Consilierul preşedintelui SUA a exprimat aprecierea Administraţiei americane pentru mesajul preşedintelui României şi pentru tot ceea ce face România în cadrul NATO, respectiv la nivel regional, ţinând seama de poziţia strategică a ţării noastre şi provocările existente în regiunea Mării Negre. (...) Cei doi interlocutori au discutat despre pregătirea summit-ului NATO din iulie, de la Bruxelles, şi au căzut de acord că este necesar ca în cadrul acestei reuniuni la vârf să fie acordată o atenţie sporită situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre”, adaugă sursa citată.

În cadrul discuţiilor au mai fost abordate perspectivele de dezvoltare ale Iniţiativei celor Trei Mări, dar şi subiecte precum situaţia din Republica Moldova, Ucraina şi Balcanii de Vest.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici