Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte în urma noului test balistic nord-coreean

Consiliul de Securitate al ONU a anunţat că va avea luni o reuniune de urgenţă privind testul cu un nou tip de rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord, scrie Le Figaro.

263 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte în urma noului test balistic nord-coreean

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte în urma noului test balistic nord-coreean

Reuniunea ar trebui să înceapă la ora locală 17.00, a indicat misiunea ucraineană, care prezidează Consiliul în prezent.

Coreea de Nord a testat duminică o rachetă balistică, au spus oficiali din statul sud-coreean şi din Statele Unite. Aceasta este primul test al unei rachete balistice de la investirea în funcţie a preşedintelui american, Donald Trump.

Coreea de Nord a anunţat luni că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică cu rază de acţiune medie spre lungă în cursul zilei de duminică, susţinând că a înregistrat un nou progres în programul de armament pe care îl desfăşoară încălcând rezoluţiile ONU. Agenţia de presă nord-coreeană KCNA a anunţat că liderul Kim Jong-un a supravegheat testarea unei rachete Pukguksong-2, un nou tip de armă strategică care este capabilă să transporte focoase nucleare.

”Guvernul din Coreea de Sud şi comunitatea internaţională conlucrează pentru a lua măsuri punitive corespunzătoare pentru această lansare”, a declarat duminică preşedintele în funcţie al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, care se află într-o vizită în SUA, a făcut o declaraţie comună cu Donald Trump, în cadrul unei conferinţe de presă. ”Testarea unei rachete balistice a Coreei de Nord este absolut intolerabilă. Coreea de Nord trebuie să se supună complet rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a declarat Abe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici