Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă, după recentul test balistic al Phenianului

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri, la cererea Statelor Unite, pentru a discuta despre ultimul test balistic efectuat de regimul de la Phenian, informează Reuters şi CNN.

2369 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă, după recentul test balistic al Phenianului

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă, după recentul test balistic al Phenianului

Şedinţa Consiliului de Securitate al ONU va avea loc la ora 21, ora României.

Oficialii Statelor Unite au cerut convocarea de urgenţă a Consiliului, după ce regimul de la Phenian a efectuat un nou test cu rachetă balistică. Proiectilul nord-coreean a traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar două săptămâni după un test similar.

La 12 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, reprezentând cel mai mare test nuclear al Coreei de Nord.

După noile sancţiuni adoptate de ONU, Coreea de Nord a avertizat că va provoca ”cea mai mare durere şi suferinţă” Statelor Unite. În plus, Phenianul a anunţat că îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea naţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici