Consiliul de supraveghere al Facebook menţine suspendarea contului lui Trump, dar fixează limite

  • Consiliul de supraveghere al Facebook menţine suspendarea contului fostului preşedinte Donald Trump, dar fixează limite
  • Consiliul de supraveghere solicită reanalizarea deciziei în cel mult şase luni
  • Facebook a blocat accesul lui Donald Trump pe reţeaua de socializare online din cauza violenţelor produse la Capitoliu
193 afișări
Imaginea articolului Consiliul de supraveghere al Facebook menţine suspendarea contului lui Trump, dar fixează limite

Consiliul de supraveghere al reţelei de socializare online Facebook a stabilit, miercuri, menţinerea deciziei de suspendare a contului fostului preşedinte american Donald Trump, dar nu consideră că măsura trebuie să fie instituită pe termen nelimitat.

Consiliul de supraveghere, format din 20 de experţi independenţi, a decis menţinerea suspendării contului lui Donald Trump, aplicată în urmă cu patru luni, pe fondul acuzaţiilor privind rolul fostului preşedinte în instigarea violenţelor asupra sediului Congresului, pe 6 ianuarie.

Consiliul de supraveghere a stabilit că riscul violenţelor grave a justificat suspendarea contului lui Donald Trump. "Dar nu ar fi adecvat ca Facebook să instituie o suspendare pe termen nedeterminat", precizează Consiliul de supraveghere, acceptând că două dintre mesajele postate de Donald Trump pe 6 ianuarie pe Facebook şi Instagram au încălcat "grav" standardele privind conţinutul.

În acest context, Consiliul de supraveghere a stabilit că Facebook are la dispoziţie şase luni pentru a reexamina "sancţiunea arbitrară" impusă pe 7 ianuarie. Este necesară o nouă decizie, care să reflecte "gravitatea încălcărilor şi perspectivele unor viitoare probleme", a subliniat Consiliul de supraveghere, conform agenţiei Associated Press.

O eventuală nouă sancţiune "trebuie să fie clară, necesară şi proporţionată", în conformitate cu regulile Facebook, subliniază Consiliul de supraveghere.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a justificat în ianuarie suspendarea contului lui Donald Trump argumentând că riscurile ar fi fost "prea mari". Donald Trump avea 35 de milioane de persoane care îi urmăreau postările pe Facebook.

Şi platforma de microblogging Twitter a blocat contul lui Donald Trump, deşi acesta avea 88 de milioane de persoane care îi urmăreau mesajele.

Decizia Consiliului de supraveghere intervine în contextul în care Donald Trump vrea să îşi lanseze propria platformă de socializare online.

Suspendarea conturilor lui Donald Trump pe reţelele de socializare online a atras critici pe plan intern şi la nivel internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici