Consiliul European: UE va rămâne un model "indispensabil" pentru cele 27 de state membre

Uniunea Europeană rămâne, în pofida deciziei Marii Britanii de părăsire a Blocului comunitar, "indispensabilă", fiind un model care a garantat pacea, democraţia şi a facilitat prosperitatea, anunţă Consiliul European după summitul informal de la Bratislava.

654 afișări
Imaginea articolului Consiliul European: UE va rămâne un model "indispensabil" pentru cele 27 de state membre

Donald Tusk, presedintele Consiliului European

"Chiar dacă o ţară a decis să plece, UE rămâne indispensabilă pentru noi ceilalţi. După războaie şi diviziuni profunde, UE a garantat pacea, democraţia şi a permis ţărilor să prospere. Multe ţări şi regiuni încă încearcă să ajungă la aceste realizări. Suntem hotărâţi să transformăm UE într-un model de succes pentru cele 27 de ţări. UE nu este perfectă, dar este cel mai bun instrument pe care îl avem pentru abordarea noilor provocări cu care ne confruntăm", transmite Consiliul European.

Conform comunicatului, UE va lua măsuri pentru a evita fluxuri necontrolate de imigranţi extracomunitari, prin securizarea frontierelor externe şi prin consolidarea Spaţiului Schengen, aplicând politici în materie de imigraţie bazate pe principiul "responsabilităţii şi solidarităţii".

Liderii europeni au stabilit intensificarea eforturilor pentru combaterea terorismului şi sporirea cooperării în materie de apărare, inclusiv cu Alianţa Nord-Atlantică.

UE îşi propune să creeze "perspective economice promiţătoare pentru toţi cetăţenii, prin menţinerea modului de viaţă european şi prin oferirea unor oportunităţi mai bune pentru tineri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici