Consiliul Federaţiei ratifică tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia

Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) a ratificat, vineri, tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, la o zi după ratificarea sa de către Camera inferioară, sfidând comunitatea internaţională care nu recunoaşte acest acord.

110 afișări
Imaginea articolului Consiliul Federaţiei ratifică tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia

Consiliul Federaţiei ratifică tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorii au aprobat în unanimitate acest text semnat marţi de către preşedintele Vladimir Putin.

"Sunt nu doar martori, ci participanţi la evenimentele istorice din ultimele zile şi ne-am îndeplinit cu demnitate misiunea istorică, cu simţul responsabilităţii şi cu patriotism", a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei, la finalul votului.

Ratificarea tratatului de către cele două camere ale Parlamentului rus era o simplă formalitate, Kremlinul anunţând încă de marţi că textul intră în vigoare imediat după semnarea de către preşedintele Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici