Consiliul Guvernatorilor AIEA a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului

Consiliul Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a adoptat vineri o rezoluţie împotriva Iranului, stat suspectat că intenţionează să fabrice arme nucleare, anunţă ambasadorul american la AIEA.

206 afișări
Imaginea articolului Consiliul Guvernatorilor AIEA a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului

Consiliul Guvernatorilor AIEA a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului (Imagine: Mediafax Foto)

Rezoluţia a fost adoptată cu 32 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, a declarat Glyn Davies cu ocazia reuniunii statelor membre ale Consiliului Guvernatorilor.

Pe 8 noiembrie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) exprima "profunda îngrijorare" în legătură cu dimensiunea militară a programului nuclear iranian. Teheranul a respins acuzaţiile, afirmând că AIEA a devenit instrumentul Statelor Unite şi Israelului. Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, avertiza pe 10 noiembrie că Iranul va riposta "cu toată forţa" oricărui atac al Israelului şi Statelor Unite.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au salutat adoptarea rezoluţiei AIEA. Decizia a fost salutată şi de Rusia, care a avertizat însă că este necesar să fie evitate tensiunile în legătură cu dosarul nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici