Consiliul militar din Egipt, dispus să organizeze un referendum pentru transferul puterii

Consiliul militar aflat la conducerea Egiptului este dispus să organizeze, "în caz de necesitate", un referendum privind transferul puterii, dacă poporul doreşte acest lucru, a declarat mareşalul Hussein Tantaui, şefului Consiliului Suprem al Forţelor Armate.

156 afișări
Imaginea articolului Consiliul militar din Egipt, dispus să organizeze un referendum pentru transferul puterii

Consiliul militar din Egipt, dispus să organizeze un referendum pentru transferul puterii (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Armata nu doreşte puterea şi pune interesele poporului mai presus de orice altceva. Armata este pregătită să transfere responsabilităţile imediat, dacă poporul doreşte şi exprimă această dorinţă printr-un refrendum", a subliniat mareşalul Tantaui, şeful structurii militare care conduce Egiptul din februarie, după înlăturarea lui Hosni Mubarak.

Principala revendicare a protestatarilor adunaţi în Piaţa Tahrir din Cairo este transferul puterii către o autoritate civilă. De altfel, Tantaui anunţase în urmă cu puţin timp că un scrutin prezidenţial va avea loc în Egipt înainte de iunie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici