Consiliul UE anunţă sancţiuni împotriva Iranului, din cauza încălcării drepturilor omului

Consiliul Uniunii Europene a anunţat, luni, sancţiuni împotriva a opt persoane şi a unei entităţi responsabile de "încălcări grave" ale drepturilor omului în Iran, pe fondul acuzaţiilor referitoare la acţiuni de reprimare a disidenţilor.

151 afișări
Imaginea articolului Consiliul UE anunţă sancţiuni împotriva Iranului, din cauza încălcării drepturilor omului

Consiliul UE anunţă sancţiuni împotriva Iranului, din cauza încălcării drepturilor omului

Consiliul UE a sancţionat compania de telecomunicaţii Ariantel, acuzată că a contribuit la crearea de către Administraţia din Iran a "arhitecturii de supraveghere a comunicaţiilor", în scopul reprimării disidenţilor şi a vocilor critice.

Printre persoanele sancţionate se numără parlamentari iranieni şi membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

"Măsurile restrictive vizează în prezent 211 persoane şi 35 de entităţi. Acestea constau în blocarea activelor, în impunerea de interdicţii de călătorie în Uniunea Europeană şi în oprirea finanţărilor şi a oferirii de resurse economice", anunţă Consiliul UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Uniunea Europeană şi statele membre îndeamnă autorităţile iraniene să înceteze orice formă de violenţă împotriva protestelor paşnice, să oprească recurgerea la detenţii arbitrare ca mijloace de reducere la tăcere a vocilor critice şi să elibereze persoanele deţinute pe nedrept. Uniunea Europeană cere Iranului să oprească practica impunerii sau aplicării condamnărilor la moarte împotriva protestatarilor, să anuleze sentinţele de condamnare la moarte pronunţate şi să le ofere proceduri echitabile tuturor deţinuţilor", subliniază Consiliul UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici