Conspiraţionist, antisemit şi anti-vaccinist: portretul lui David DePape, atacatorul lui Paul Pelosi

În timp ce Paul Pelosi, soţul „speakerului” Camerei, Nancy Pelosi, se recuperează după operaţia pe care a suferit-o în urma agresiunii suferite în casa din San Francisco de către un bărbat înarmat, ies la iveală detalii despre profilul atacatorului, David DePape.

647 afișări
Imaginea articolului Conspiraţionist, antisemit şi anti-vaccinist: portretul lui David DePape, atacatorul lui Paul Pelosi

Conspiraţionist, antisemit şi anti-vaccinist: portretul lui David DePape, atacatorul lui Paul Pelosi

Mai multe videoclipuri au fost postate pe reţelele de socializare deţinute de David DePape, contestând alegerile prezidenţiale din 2020, precum şi susţinând puternic poziţii antisemite şi antisemite plus teoriile conspiraţiei marca QAnon.

Potrivit profilului realizat de directorul grupului de informaţii Site, Rita Katz, tânărul de 32 de ani este „un blogger prolific de conţinut antisemit şi conspirativ”. Pe godisloving.wordpress.com a scris despre dragostea lui Dumnezeu şi a criticat cenzura, comuniştii şi „clasa conducătoare”. Blogul se intitulează „Bine aţi venit în iadul cenzurii fraţilor mai mari”.

Depape a negat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020. Anul trecut, a postat mai multe videoclipuri pe canalele sale de Facebook, mai multe videoclipuri cu aliatul lui Donald Trump şi CEO al My Pillow, Mike Lindell, în care respectivul susţinea că alegerile câştigate de Joe Biden în 2020 au fost furate.

Fan Great Reset

În timp ce în alte publicaţii - relatează CNN - susţin că el îmbrăţişează teoria numită Great Reset, conform căreia elitele globale ar folosi Covid pentru a reforma lumea şi a câştiga putere.

Tatăl vitreg al bărbatului a declarat pentru CNN că DePape a crescut în Columbia Britanică. Cunoscuţii îl descriu drept „foarte ciudat”. De-a lungul anilor, DePape a locuit în depozite, relatează tot CNN.

Numele lui DePape apare şi în Oakland Tribune din 2008, când el şi o femeie pe nume Gypsy Taub - o fostă stripteuză, activistă nudistă şi susţinătoare a conspiraţiei 9/11 - au participat la o masă de Ziua Recunoştinţei în comunitate cu „cei cei trei copii ai lor”. DePape a participat apoi, câţiva ani mai târziu, la nunta femeii cu un alt bărbat, el având statut de invitat.

Înainte să-l lovească pe Paul Pelosi, tânărul de 32 de ani ar fi intrat din spate în casa cuplului strigând „Unde este Nancy?”. Când agenţii au ajuns după câteva minute, acesta ar fi spus pur şi simplu: „O aşteptăm pe Nancy”.

Acuzat de tentativă de omor şi agresiune, David DePape a fost arestat de poliţia locală în timpul unei operaţiuni comune cu FBI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici