,,Constelaţia" lui Elon Musk se lărgeşte cu încă 56 de sateliţi Starlink

  • SpaceX a lansat vineri un lot de 56 de sateliţi Starlink.
  • Lansarea spaţială de la Cape Canaveral din Florida a avut succes.
  • Starlink este o constelaţie de sateliţi operată de compania SpaceX.
609 afișări
Imaginea articolului ,,Constelaţia" lui Elon Musk se lărgeşte cu încă 56 de sateliţi Starlink

,,Constelaţia" lui Elon Musk se lărgeşte cu încă 56 de sateliţi Starlink

SpaceX oferă acoperire de acces la internet prin satelit în peste 56 de ţări. De asemenea, vizează serviciul global de telefonie mobilă după 2023. SpaceX a început să lanseze sateliţii Starlink în 2019.

Până în mai 2023, compania a trimis peste 4.000 de sateliţi mici aflaţi pe orbita joasă a Pământului. În iunie a trimis 52 de sateliţi.

Racheta reutilizabilă Falcon Heavy a aterizat cu succes pe platforma pe care scrie un mesaj ironic al lui Elon Musk ‘Doar citeşte instrucţiunile” din Oceanul Atlantic, potrivit AP News.

În total, aproape 12.000 de sateliţi sunt planificaţi să fie desfăşuraţi. Potrivit planului lui Elon Musk, urmează să se ajungă la 42.000. 

SpaceX a anunţat că va ajunge la peste 1 milion de abonaţi în decembrie 2022 şi 1,5 milioane de abonaţi în mai 2023.

Unii astrofizicieni sunt îngrijoraţi că numărul mare de satelliţi Starlink ar putea provoca sindromul Kessler ce ar fi dezastruos.

Orice operaţiune de curăţare ar fi asemănătoare cu „strângerea de gloanţe” care zboară pe orbită.

Sunt peste 2,600 de sateliţi defecţi şi sute de mii de deşeuri de mărimea unui măr ce ar putea provoca coliziuni între sateliiţi. Coliziunea sateliţilor ar putea duce la compromiterea telecomunicaţiilor, internetului şi sistemului GPS la nivel planetar pentru mulţi ani, scrie Intersting Engineering.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici