Consulatul american de la Ierusalim se va uni luni cu ambasada Israelului

Consulatul american de la Ierusalim, care deserveşte palestinienii, va fi absorbit luni de noua ambasadă a SUA în Israel, a anunţat Departamentul de Stat, o fuziune planificată care a înfuriat conducerea palestiniană, relatează Reuters.

686 afișări
Imaginea articolului Consulatul american de la Ierusalim se va uni luni cu ambasada Israelului

Misiunea palestiniană americană de la Ierusalim se va uni luni cu ambasada Israelului

Decizia de a crea o singură misiune diplomatică în Ierusalim a fost anunţată în octombrie anul trecut de secretarul de stat Mike Pompeo şi a fost planificată pentru începutul lunii martie.

Departamentul de Stat a anunţat duminică data oficială pentru mutare.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, a declarat că decizia a fost determinată de o eficienţă operaţională şi că în acest fel ar exista "o continuitate completă a activităţii diplomatice americane şi a serviciilor consulare".

Fuziunea planificată a generat temerile palestinienilor că administraţia Trump încetineşte gestionarea preocupărilor lor faţă de disputa pentru Ierusalim, unde se găsesc locurile sfinte ale iudaismului, islamismului şi creştinismului.

Preşedintele american Donald Trump a suprasolicitat lumea arabă şi a provocat critici internaţionale recunoscând Ierusalimul precum capitala Israelului în decembrie 2017 şi mutând Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim în luna mai a anului trecut.

Liderii palestinieni au suspendat contactele diplomatice cu administraţia americană după mutarea ambasadei şi au boicotat de atunci eforturile Statelor Unite pentru a elabora un mult-aşteptat plan de pace israeliano-palestinian, acuzând Washingtonul că ar fi părtinitoare faţă de Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici