Contingent ONU atacat, în Congo: 14 membri ai forţelor de menţinerea păcii au fost ucişi şi alţi 40 răniţi

Paisprezece membri ai forţelor de menţinerea păcii, din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, au murit şi alţi 40 au fost răniţi într-un atac din provincia Nord-Kivu, situată în Republica Democrată Congo, a declarat vineri un purtător de cuvânt al ONU, informează site-ul cotidianului The Independent.

1451 afișări
Imaginea articolului Contingent ONU atacat, în Congo: 14 membri ai forţelor de menţinerea păcii au fost ucişi şi alţi 40 răniţi

Contingent ONU atacat, în Congo: 14 membri ai forţelor de menţinerea păcii au fost ucişi şi alţi 40 răniţi

Cel puţin cinci soldaţi din Congo au fost, de asemenea, ucişi în urma atacului, a adăugat Farhan Haq, un purtător de cuvânt al ONU.

Majoritatea membrilor forţelor pentru menţinerea păcii vin din contingentul tanzanian, a adăugat acesta.

Secretarul general adjunct pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, a declarat că este "revoltat" din cauza atacului petrecut joi seara. Acesta a postat pe contul personal de Twitter că echipajele medicale se află la faţa locului, însă atacatorii nu au fost identificaţi.

Misiunea de menţinere a păcii în Congo (MONUSCO) este cea mai extinsă şi costisitoare misiune ONU.

Radio Okapi, creat cu scopul de a transmite detalii cu privire la MONUSCO, a raportat joi că membri au fost atacate de grupul rebel Forţele Democrate Aliate, la o bază ONU din regiunea Beni.

Postul de radio a relatat că altercaţia a durat câteva ore, iar forţele din Republica Democrată Congo nu au putut interveni din cauza distanţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici