Continuă protestele în Irlanda de Nord. Cel mai tânăr protestatar are doar 13 ani

  • Aseară au avut loc noi proteste violente în capitala Irlandei de Nord.
  • Protestatarii pro şi anti Brexit au fost dispersaţi cu ajutorul tunurilor de apă.
  • Cel puţin 55 de poliţişti au fost răniţi de la primul protest până în acest moment.
557 afișări
Imaginea articolului Continuă protestele în Irlanda de Nord. Cel mai tânăr protestatar are doar 13 ani

Continuă protestele în Irlanda de Nord. Cel mai tânăr protestatar are doar 13 ani

Autorităţile din Belfast au fost aseară martorele unor noi violenţe în stradă. Manifestanţii s-au confruntat cu poliţia în zona Springfield Road din vestul oraşului,
cunoscută local ca o enclavă naţionalistă.
 
Grupurile de manifestanţi, formate din susţinători UE, dar şi pro-Brexit, au aruncat cu pietre şi artificii între ei. Aceştia au agresat şi forţele de ordine.
Confruntările au şi o dimensiune religioasă, deoarece majoritatea naţionaliştilor catolici îşi doresc să aparţină spaţiului Uniunii Europene, a precizat AP News.
 
„Vorbim despre o mică minoritate de tineri, majoritatea tinerilor sunt copii buni, nu participă la astfel de activităţi. Dar lucrăm cu unii dintre liderii tinerilor care duc eforturi de sensibilizare cu ei. Deci este o problemă complexă”, a spus Sean Murray, lider al comunităţii naţonaliste din vestul Belfast.
 
Premierul britanic Boris Johnson şi omologul său irlandez Micheal Martin au îndemnat populaţia la calm aseară. La acest apel s-a înscris inclusiv Biden, care provine dintr-o familie de irlandezi.
 
Manifestaţia nu a fost singulară, fiind a şaptea dintr-o serie de proteste nemaivăzute de ani buni, în Irlanda de Nord.
 
Până în acest moment au fost răniţi 55 de membri ai forţelor de ordine. Cel mai tânăr atacator reţinut de aceştia are doar 13 ani. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici