Continuă protestele la Minsk: sute de persoane, arestate sâmbătă

  • Peste 2.000 de femei au ieşit în stradă în capitala Belarusului
  • Este a şasea săptămână de proteste împotriva lui Lukashenko
  • De la proteste nu a lipsit Nina Baginskaya, femeia în vârstă de 74 de ani
280 afișări
Imaginea articolului Continuă protestele la Minsk: sute de persoane, arestate sâmbătă

Continuă protestele la Minsk: sute de persoane, arestate sâmbătă

Protestele antiguvernamentale continuă la Minsk, capitala Belarusului, pentru a şasea săptămână la rând.

Sâmbătă, peste două mii de femei au ieşit din nou pe străzile din centrul oraşului, pentru a cere demisia preşedintelui Lukaşenko.

În jur de 200 de persoane au fost reţinute şi urcate cu forţa în dubele poliţiei.

Printre acestea s-a aflat şi activista Nina Baginskaya, femeia de 74 de ani care a devenit un simbol al evenimentelor din ultimele şase săptămâni.

Protestarele au strigat: „Doar laşii lovesc femeile", iar una dintre participante a leşinat. 

Demonstraţiile de stradă au început pe 9 august, după alegerile prezidenţiale contestate îndelung de oponenţii preşedintelui Alexander Lukaşenko, aflat de 26 de ani la conducerea ţării.

În primele zile de protest, aproape 7.000 de oameni au fost arestaţi şi alte câteva sute răniţi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici