Contractele a mii de persoane din domeniul medical au fost suspendate. Vaccinarea obligatorie pentru medici a intrat în vigoare în Franţa

Spitalele, casele de îngrijire şi centrele de sănătate au suspendat în jur de 3.000 de lucrători din toată Franţa pentru că nu au respectat vaccinarea obligatorie împotriva COVID, a declarat joi guvernul.

1777 afișări
Imaginea articolului Contractele a mii de persoane din domeniul medical au fost suspendate. Vaccinarea obligatorie pentru medici a intrat în vigoare în Franţa

Contractele a mii de persoane din domeniul medical au fost suspendate. Vaccinarea obligatorie pentru medici a intrat în vigoare în Franţa

Odată cu intrarea în vigoare a mandatului obligatoriu de vaccinare pentru lucrătorii din spitale şi case de îngrijire miercuri, impactul său concret a început să fie resimţit, relatează Reuters.

"Majoritatea suspendărilor sunt doar temporare ... mulţi au decis să se vaccineze, deoarece văd că mandatul de vaccinare este o realitate", a spus ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Dar sindicatele avertizează că suspedările de contracte ar putea afecta procesul medical.

"Dacă nu putem înlocui personalul medical care pleacă, munca va cădea asupra celorlalţi şi mă tem de un cerc nevirtuos, cu oboseală, epuizare şi o creştere a absenteismului", a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters Emmanuel Chignon, un manager de case de îngrijire din Bordeaux.

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de la jumătatea lunii iulie de a solicita un certificat verde pentru a merge la restaurante, la săli de sport şi muzee şi obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, a avut însă un efect pozitiv asupra ratei de vaccinare care a crescut semnificativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici