Contraofensivă. Şeful NATO: Ucrainenii au reuşit să străpungă liniile de apărare ale forţelor ruseşti şi avansează

Ucraina face progrese în contraofensiva începută în iunie pentru a recupera teritoriul confiscat de Rusia, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

3064 afișări
Imaginea articolului Contraofensivă. Şeful NATO: Ucrainenii au reuşit să străpungă liniile de apărare ale forţelor ruseşti şi avansează

Contraofensivă. Şeful NATO: Ucrainenii au reuşit să străpungă liniile de apărare ale forţelor ruseşti şi avansează

„Ucrainenii câştigă treptat teren... au reuşit să străpungă liniile de apărare ale forţelor ruseşti şi avansează”, a declarat Stoltenberg în faţa parlamentarilor, în cadrul unor declaraţii făcute la Parlamentul European, conform The Guardian.

Între timp, Institutul pentru Studiul Războiului spune că atât surse ucrainene, cât şi ruseşti raportează că industria de apărare rusă se confruntă cu „provocări tot mai mari în ceea ce priveşte înlocuirea proviziilor de bază, pe lângă provocările cunoscute în ceea ce priveşte refacerea stocurilor sale de arme de precizie”.

Grupul de cercetare îl citează pe Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), care a declarat săptămâna aceasta că Rusia poate produce doar „zeci” de rachete de croazieră Kalibr şi un număr mai mic de rachete Iskander pe lună, ceea ce nu îi va permite să îşi refacă stocurile de dinainte de 2022.

Între timp, surse ruseşti au remarcat că Moscova se luptă să găsească suficient cauciuc pentru a înlocui anvelopele uzate de pe vehiculele sale militare, ceea ce ar putea deveni o problemă şi mai mare la iarnă, când condiţiile se vor înrăutăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici