Contre între Obama şi Mitt Romney. Ce au spus preşedintele american şi candidatul republican la alegeri unul despre celălalt

Preşedintele Barack Obama, şi viitorul său rival la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, Mitt Romney, s-au confruntat joi, de la distanţă, pe subiectul economiei, preocuparea majoră a americanilor, cu mai puţin de cinci luni înainte de alegeri.

738 afișări
Imaginea articolului Contre între Obama şi Mitt Romney. Ce au spus preşedintele american şi candidatul republican la alegeri unul despre celălalt

Contre între Obama şi Mitt Romney. Ce au spus preşedintele american şi candidatul republican la alegeri unul despre celălalt

Obama, afectat în ultimele zile de anunţul cifrelor scăzute ale pieţii muncii, precum şi de declaraţia sa conform căreia sectorul privat "o duce bine" în Statele Unite, este mai mult ca niciodată, la egalitate cu Mitt Romney. 

"Aceste alegeri vor avea şi turnuri, sondajele vor creşte şi vor scădea", a declarat preşedintele în timpul unui discurs din Cleveland, Ohio (nord). "Chiar eu am contribuit recent la acest proces", a declarat acesta ironic.

Obama a descris programul economic al rivalului său, ca fiind similar cu cel al politicilor din timpul crizei financiare din 2008, şi a condamnat punctul de vedere care favorizează americanii bogaţi.

"Dacă vreţi să daţi o şansă politicii din ultimul deceniu, ar trebui să votaţi cu Mitt Romney", a menţionat Obama, adăugând: "eu am o viziune diferită".

Obama a mai susţinut că Romney va suprima reglementările pentru companii şi va recompensa americanii cei mai bogaţi cu 5.000 de miliarde de dolari, reprezentând facilităţi fiscale, reducând cheltuielile publice, în special din sectorul Educaţiei.

"Aceste alegeri sunt şansa voastră de a ieşi din impas", a declarat Mitt Romney.

Aflându-se la aproximativ 400 de kilometri de rivalul său, în Cincinnati, Romney a declarat că politicile economice ale preşedintelui au prelungit recesiunea şi au avut un impact negativ asupra economiei ţării.

"Dacă analizaţi bilanţul preşedintelui, este amplu în cuvinte, şi scurt în acţiuni care au creat locuri de muncă", a menţionat Romney. "Le doresc mai multe locuri de muncă bune americanilor", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici