Controverse diplomatice: China a anunţat închiderea spaţiului aerian din cauza lansării unui satelit

Mai multe reacţii ale diplomaţilor asiatici au apărut după ce China a anunţat că va închide, pentru o scurtă perioadă de timp, o parte a spaţiului aerian. Justificarea chinezilor este că în zonă o să cadă o componentă a unui vehicul utilizat la lansarea unui satelit, potrivit Reuters.

1411 afișări
Imaginea articolului Controverse diplomatice: China a anunţat închiderea spaţiului aerian din cauza lansării unui satelit

Controverse diplomatice: China a anunţat închiderea spaţiului aerian din cauza lansării unui satelit

Săptămâna viitoare, China intenţionează să închidă spaţiul aerian la nord de Taiwan timp de aproximativ o jumătate de oră. Iniţial s-a spus că restricţia va fi în vigoare trei zile. Decizia a fost luată ca urmare a căderii unui obiect de la un vehicul de lansare a unui satelit, au declarat oficiali din Taiwan şi Coreea de Sud.

Măsura a provocat îngrijorare în regiune, din cauza tensiunilor ridicate dintre China şi Taiwan.

Japonezii au anunţat miercuri că au primit o informare de la China cu privire la o zonă de interdicţie aeriană în apropierea Taiwanului în perioada 16-18 aprilie, adăugând că restricţia are legătură cu activităţile aerospaţiale. Ulterior, Ministerul Transporturilor din Taiwan a anunţat că în urma unui protest, restricţia a fost redusă la doar 27 de minute şi se va aplică duminică.

Şi Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a declarat că închiderea spaţiului aerian este legată de lansarea satelitului.

Anul trecut, China a impus restricţii similare în timpul exerciţiilor militare din jurul Taiwanului. Atunci au existat perturbări semnificative ale zborurilor din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici