Contul de Twitter al ministrului britanic al educaţiei a fost piratat de Crăciun

Contul de Twitter al ministrului britanic al educaţiei, Gillian Keegan, pare să fi fost piratat, având imaginea de profil schimbată cu o imagine a lui Elon Musk şi cu mai multe postări care promovează o criptomonedă susţinută cândva de miliardar.

89 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter al ministrului britanic al educaţiei a fost piratat de Crăciun

Contul de Twitter al ministrului britanic al educaţiei a fost piratat de Crăciun

În timp ce pagina lui Gillian Keegan o descrie în continuare ca deputat pentru Chichester şi secretar de stat pentru educaţie, contul păstrează imaginea bannerului care prezintă activitatea sa în circumscripţie, în rest, aceasta pare că a fost piratat, potrivit Sky News.

Contul a răspuns la zeci de tweet-uri pentru a promova un eveniment fals găzduit de companiile lui Musk, Twitter şi Tesla, susţinând că va avea loc „un cadou special pentru toţi fanii noştri şi pentru comunitatea cripto”.

Linkul are sloganul: „Elon Musk - OBŢINE DOGE, BTC & ETC GRATUIT!”.

Aceasta se referă la Dogecoin, o criptomonedă lansată ca o glumă în 2013, dar a cărei valoare a crescut odată cu peste 18.000% atunci când Musk a lăudat-o în mod regulat.

Alte tweet-uri se referă la oricine deţine criptomoneda ca fiind „un războinic Dogecoin care luptă pentru viitor”.

Pe baza tweet-urilor, se pare că lui Gillian Keegan a fost spart contul în jurul orei 19.30, în ziua de Crăciun.

Nu este prima dată când conturi de profil înalt de pe Twitter au fost piratate şi umplute cu spam criptografic şi imagini cu Musk, şi armata britanică fiind afectată la începutul acestui an.

Musk a vorbit în mod public despre dorinţa sa de a lua măsuri împotriva spam-ului, a roboţilor şi a altor conţinuturi periculoase sau frauduloase de când a finalizat preluarea reţelei de socializare, în octombrie. Dar disponibilizările majore din cadrul companiei au generat îngrijorări că nu va avea personalul necesar pentru a face acest lucru.

Expunerea contului ministrului Keegan vine la doar două luni după ce un telefon aparţinând fostului prim-ministru şi ministru de externe Liz Truss ar fi fost piratat de Rusia. Agenţi suspectaţi că lucrează pentru preşedintele rus Vladimir Putin ar fi spart telefonul personal al acesteia în timpul campaniei de vară pentru conducerea conservatorilor, obţinând acces la detalii despre negocierile cu aliaţi internaţionali cheie.

Secretarul de stat pentru nivelare, Michael Gove, a insistat asupra faptului că guvernul a luat astfel de probleme de securitate „incredibil de în serios”. Iar anul trecut, a ieşit la iveală faptul că numerele de telefon mobil atât ale lui Boris Johnson, cât şi ale lui Dominic Raab au fost listate online timp de mai mulţi ani. În ambele cazuri, numerele au fost disponibile publicului timp de mai bine de un deceniu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici