Conturi pro-Kremlin de pe reţele de socializare au răspândit DEZINFORMĂRI despre protestele franceze. Ce teme false au împrăştiat

Sute de conturi online pro-Kremlin, inclusiv instituţii media ruse, au răspândit dezinformări despre protestele violente din Franţa, prezentând imagini false cu manifestanţi răniţi în încercarea de a induce ideea unei intervenţii brutale a autorităţilor franceze, relatează presa internaţională.

2484 afișări
Imaginea articolului Conturi pro-Kremlin de pe reţele de socializare au răspândit DEZINFORMĂRI despre protestele franceze. Ce teme false au împrăştiat

Conturi pro-Kremlin de pe reţele de socializare au răspândit DEZINFORMĂRI despre protestele franceze. Ce teme false au împrăştiat

Citând o analiză a companiei de securitate cibernetică New Knowledge, cotidianul The Times a relatat că au fost folosite imagini cu manifestanţi răniţi în cursul altor evenimente.

Potrivit Alliance for Securing Democracy, un grup din cadrul German Marshall Fund, aproape 600 de conturi Twitter cunoscute pentru postările pro-Kremlin au distribuit informaţii despre protestele din Franţa, informează agenţia Bloomberg.

 

 

Bret Schafer, analist în cadrul Alliance for Securing Democracy, a declarat că se observă "indicii solide că există un interes pentru a amplifica conflictul" pentru publicul din afara Franţei.

O temă majoră a postărilor distribuite de multe dintre aceste conturi este aceea că forţele de securitate franceze ar fi în stare de revoltă faţă de preşedintele Emmanuel Macron şi sunt gata să se coalizeze cu manifestanţii.

Însă nu există indicii care să confirme această ipoteză care este similară cu temele vehiculate în alte campanii de dezinformare atribuite Kremlinului, care au drept scop să sugereze că democraţiile liberale sunt în declin, a mai afirmat Schafer.

Instituţiile media ruse Sputnik şi RT au relatat recent că majoritatea poliţiştilor francezi nu-l mai susţin pe Macron, citând reprezentanţi ai unor sindicate minore de poliţie, care la alegerile sindicale franceze din această lună au obţinut mai puţin de 4% din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici