Copilărie distrusă de război. Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina

Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina din momentul începerii invaziei ruseşti, anunţă UNICEF, potrivit CNN.

297 afișări
Imaginea articolului Copilărie distrusă de război. Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina

Agenţia ONU susţine că foarte mulţi copii care au fugit din Ucraina în ultimele trei săptămâni sunt expuşi unor pericole. Numeroşi alţi copii au rămas în ţară în condiţiile în care războiul se extinde.

„Războiul din Ucraina duce la un număr mare de refugiaţi, condiţii care favorizează o creştere semnificativă a traficului uman şi o criză acută a protecţiei copiilor”, a spus Afshan Khan, director UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală.

„Copiii aflaţi în mişcare sunt extrem de vulnerabili şi pot fi separaţi de părinţi, exploataţi şi traficaţi. Trebuie ca guvernele din regiune să se implice şi să ia măsuri pentru a-i ţine în siguranţă”, a adăugat Khan.

Între 24 februarie şi 7 martie, UNICEF susţine că a identificat peste 500 de copii neînsoţiţi care treceau din Ucraina în România. Probabil, numărul celor care trec frontierele este mult mai mare, mai arată cei de la UNICEF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,
copii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici