Copilotul avionului Germanwings era apt de zbor, deşi întrerupsese cursurile o perioadă - Lufthansa

Copilotul avionului Germanwings, suspectat de prăbuşirea intenţionată a aeronavei, întrerupsese pregătirea pentru obţinerea licenţei, dar era în totalitate apt de zbor, afirmă preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, citat de CNN.

835 afișări
Imaginea articolului Copilotul avionului Germanwings era apt de zbor, deşi întrerupsese cursurile o perioadă - Lufthansa

Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Copilotul Andreas Lubitz era apt de zbor în totalitate, fără restricţii", a dat asigurări Carsten Spohr.

"Aptitudinile sale erau perfecte, nu existau semne de întrebare. Fusese testat din toate punctele de vedere", a subliniat Spohr.

Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, timp în care a fost însoţitor de bord. "A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.

Autorităţile germane au subliniat că nu există informaţii cunoscute despre legături ale copilotului cu organizaţii teroriste.

Potrivit procurorilor francezi, copilotul Andreas Lubitz a refuzat să deschidă uşa cabinei pentru a permite revenirea pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge aeronava.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici