Coreea de Nord a avertizat Coreea de Sud să nu intervină în politica sa privind dezvoltarea nucleară

Coreea de Nord a avertizat, luni, Coreea de Sud să nu intervină în politica sa privind dezvoltarea nucleară, susţinând că este un subiect de discuţie exclusiv între Phenian şi Washington, informează site-ul agenţiei de ştiri Yonhap.

1041 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a avertizat Coreea de Sud să nu intervină în politica sa privind dezvoltarea nucleară

Coreea de Nord a avertizat Coreea de Sud să nu intervină în politica sa privind dezvoltarea nucleară

Într-un comentariu pe site-ul nord-coreean de propagandă Uriminzokkiri, se arată că "problema nucleară a Peninsulei Coreene este o chestiune care trebuie discutată între Statele Unite şi noi ca părţi interesate, iar Coreea de Sud, o simplă marionetă a SUA, nu ar trebui să se amestece".

Totodată, Coreea de Nord avertizează că noua administraţie de la Seul are o atitudine superioară atunci când vorbeşte despre redeschiderea dialogului pentru îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi pentru a ajuta grupurile civice să extindă cooperarea cu Phenianul, stabilind drept condiţie oprirea dezvoltării nucleare.

Site-ul de propagandă nord-coreeană Meari notează că nu este rezonabil din partea Coreei de Sud să stabilească soluţionarea problemei nucleare ca o condiţie prealabilă pentru consolidarea relaţiilor inter-coreene.

"Situaţia nucleară nu priveşte relaţiile inter-coreene şi nu ar trebui să fie un obstacol pentru îmbunătăţirea acestor legături. Dezvoltarea noastră nucleară este un rezultat al politicii ostile din partea ONU împotriva noastră şi implicit o chestiune între noi şi SUA", se arată într-un articol.

Avertismentul Coreei de Nord poate fi interpretat ca un răspuns indirect la remarca de săptămâna trecută a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In, potrivit căreia Seulul este pregătit să înceapă dialogul fără condiţii dacă Phenianul va înceta testele nucleare şi cu rachete balistice.

În replică, regimul de la Seul a respins cererea Coreei de Nord ca problema nucleară a Phenianului să fie o chestiune care nu poate fi discutată decât cu Statele Unite.

"Întrucât şase ţări au luat parte la discuţiile pentru denuclearizare, problema nucleară a Coreei de Nord nu este numai pentru Statele Unite şi pentru Coreea de Nord. Este o chestiune internaţională la care Coreea de Sud este parte interesată", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Unificare de la Seul, Lee Eugene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici