Coreea de Nord a băgat spaima în Japonia: a lansat, „fără precedent”, mai multe rachete balistice

Coreea de Nord a lansat 8 rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei de est, afirmă Coreea de Sud, potrivit CNN.

8448 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a băgat spaima în Japonia: a lansat, „fără precedent”, mai multe rachete balistice

Coreea de Nord a băgat spaima în Japonia: a lansat, „fără precedent”, rachete balistice

Coreea de Nord a lansat duminică 8 rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în apele din largul coastei sale estice, a anunţat Statul Major din Coreea de Sud. Japonia a calificat acţiunea ca fiind „fără precedent".

Rachetele au fost lansate din zona Sunan, în apropiere de capitala nord-coreeană Pyongyang, în apele din estul peninsulei coreene, duminică, între orele 9:08 şi 9:43, ora locală a Seulului, potrivit Statului Major.

Şeful securităţii naţionale din Coreea de Sud, Kim Sung-han, va organiza o reuniune a comitetului permanent al Consiliului Naţional de Securitate pentru a discuta despre lansare, a declarat biroul prezidenţial.

Racheta marchează cea de-a 17-a lansare efectuată de Coreea de Nord în acest an. Ultima, pe 25 mai, a avut loc chiar în momentul în care preşedintele american Joe Biden îşi încheia călătoria în Asia şi se întorcea în Statele Unite.

Premierul japonez Fumio Kishida a „protestat ferm" faţă de multiplele lansări de rachete ale Coreei de Nord, declarând reporterilor că acestea reprezintă o încălcare clară a rezoluţiilor ONU.

Ministrul Apărării din Japonia, Nobuo Kishi, a calificat lansarea ca fiind „fără precedent" şi a confirmat că cel puţin şase rachete lansate de Coreea de Nord au căzut în afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei.

„Numărul extrem de mare de lansări din cel puţin trei locuri într-o perioadă scurtă de timp este fără precedent", a declarat el, adăugând că lansările de rachete care ameninţă pacea şi securitatea internaţională nu pot fi tolerate.

Japonia a protestat în mod oficial faţă de ultimele acţiuni ale Coreei de Nord prin intermediul canalelor diplomatice cu Beijingul, a declarat Kishi.

Ca răspuns la lansarea de duminică, armata sud-coreeană şi-a întărit supravegherea şi „cooperează îndeaproape şi menţine o poziţie de pregătire completă cu SUA", a declarat şeful Statului Major Întrunit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici