Coreea de Nord a celebrat o importantă sărbătoare naţională cu muzică şi dans, dar fără paradă militară

  • Coreea de Nord a sărbătorit vineri cea de-a 110-a aniversare a naşterii regretatului fondator Kim Il Sung prin focuri de artificii, o procesiune şi o gală de seară în piaţa principală din Phenian, cu mii de oameni îmbrăcaţi în haine tradiţionale colorate, cântând şi dansând.
  • "Ziua Soarelui" este cea mai mare sărbătoare publică anuală din Coreea de Nord. Kim, care a murit în 1994, a fondat regimul autoritar condus în prezent de nepotul său, Kim Jong Un.
596 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a celebrat o importantă sărbătoare naţională cu muzică şi dans, dar fără paradă militară

Sursa foto: AP

Sărbătoarea din acest an marchează 110 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, la 15 aprilie 1912, iar Coreea de Nord organizează de obicei sărbători mai grandioase.

Liderul Kim Jong Un a vizitat mausoleul bunicului său şi a participat la o "reuniune naţională şi la o procesiune publică" în Piaţa Kim Il Sung din Phenian, dar nu a făcut niciun comentariu. Un oficial de rang înalt a luat cuvântul în cadrul reuniunii, afirmând că Coreea de Nord va depăşi toate dificultăţile şi va ieşi întotdeauna victorioasă, a declarat agenţia de ştiri de stat KCNA, notează agenţia de presă Reuters.

Mass-media de stat a difuzat imagini în direct de la o gală de seară în piaţa Kim Il Sung după apusul soarelui vineri, dar nu a dat niciun semn despre o paradă militară anticipată.

Festivalul a "înfăţişat artistic" casa natală a lui Kim Il Sung şi "muntele sacru al revoluţiei, Muntele Paektu", a precizat KCNA. Locuitorii au putut face fotografii în faţa unor arcuri luminate cu fraze precum "Phenian este cel mai bun" şi "Suntem cei mai fericiţi din lume".

Economia Coreei de Nord a fost afectată de închiderea graniţelor şi de sancţiunile internaţionale privind programele sale nucleare şi de rachete, iar organizaţiile umanitare au avertizat asupra unor potenţiale crize umanitare.

Sărbătorile au loc după ce Coreea de Nord a reluat în martie testarea celor mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM), pentru prima dată din 2017, iar oficialii de la Seul şi Washington spun că există semne că ar putea relua în curând şi testele cu arme nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici