Coreea de Nord a efectuat două tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord, care a anunţat luni că a efectuat un al doilea test nuclear şi tiruri cu rachetă, a efectuat marţi două teste noi de rachetă cu rază scurtă de acţiune, anunţă agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

17 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a efectuat două tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a efectuat două tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, Yonhap relatase că Phenianul se pregăteşte să efectueze tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Galbenă, la o zi după efectuarea unui test nuclear.

Regimul comunist a efectuat un tir cu rachetă de tip sol-aer şi unul cu rachetă de tip sol-mare în largul coastei sale estice, în apropierea oraşului Hamhung, potrivit unei surse guvernamentale citate de agenţia Yonhap.

"Serviciile de informaţii analizează motivaţia acestui tir", a adăugat sursa, precizând că rachetele au o rază de acţiune de 130 de kilometri.

Potrivit aceleiaşi surse, Coreea de Nord declarase anterior "o zonă a Mării Galbene, interzisă vapoarelor", adăugând că Phenianul pare să pregătească "lansarea de rachete cu rază scurtă de acţiune astăzi sau mâine".

Coreea de Nord a anunţat luni că a efectuat "cu succes" un nou test nuclear - după primul efectuat în octombrie 2006 - sfidând presiunile internaţionale menite să o determine să renunţe la programul său nuclear. Regimul comunist a procedat de asemenea în aceeaşi zi la tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune, a confirmat luni armata sud-coreeană.

Phenianul a ameninţat cu represalii - şi în special un nou test nuclear - după condamnarea sa luna trecută în cadrul ONU ca urmare a lansării unei rachete cu rază lungă de acţiune deasupra Japoniei, la începutul lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici