Coreea de Nord a făcut încă un test cu o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară

Coreea de Nord a făcut încă un test cu o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară, a anunţat sâmbătă presa de stat, transmite Reuters.

1428 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a făcut încă un test cu o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară

Coreea de Nord a făcut încă un test cu o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară

Coreea de Nord a testat o armă de atac subacvatică fără pilot cu capacitate nucleară numită „Haeil-2” între 4 şi 7 aprilie, a raportat presa de stat, la mai mult de o săptămână după ce a dezvăluit o nouă dronă subacvatică numită „Haeil-1”, care se traduce prin tsunami.

Agenţia de ştiri de stat KCNA a transmis că, în timpul testului sistemului de arme strategice subacvatice, drona a navigat 1.000 km timp de 71 de ore şi 6 minute şi a lovit cu succes o ţintă simulată.

Unii analişti sunt sceptici cu privire la faptul că vehiculul subacvatic este pregătit pentru utilizare.

Coreea de Nord testează în mod regulat diverse arme, iar în ultimele săptămâni şi-a intensificat activitatea ca răspuns la exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici