Coreea de Nord a lansat din nou rachete în mare. Kim Jong un este criticat că face teste militare în contextul pandemiei de COVID-19

  • Coreea de Sud spune că Coreea de Nord a lansat, duminică dimineaţă, două rachete balistice suspecte în mare.
  • Oficialii japonezi şi sud-coreeni au numit testele extrem de „nepotrivite” într-un moment în care întreaga lume se luptă cu pandemia de COVID-19.
1346 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat din nou rachete în mare. Kim Jong un este criticat că face teste militare în contextul pandemiei de COVID-19

Coreea de Nord a lansat din nou rachete în mare. Kim Jong un este criticat că face teste militare în contextul pandemiei de COVID-19

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete balistice suspectate în mare, au transmis Coreea de Sud şi Japonia. Testele vin în continuarea unor acţiuni care arată că liderul de la Phenian încearcă să-şi consolideze poziţia pe plan intern, pe fondul îngrijorărilor legate de un posibil focar de coronavirus în ţară, scrie AP.

Şefii Statului Major al Coreei de Sud au declarat că au detectat duminică dimineaţa proiectilele care au fost lansate zburau din oraşul de coastă Wonsan şi au aterizat în mare între Peninsula Coreeană şi Japonia. Proiectilele au zburat aproximativ 230 de kilometri la o altitudine maximă de 30 de kilometri, transmit oficialii.

Coreea de Sud a catalogat testele drept „foarte nepotrivite” într-un moment în care lumea se luptă cu focarul de coronavirus şi a cerut Coreei de Nord să înceteze astfel de acţiuni militare.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a lansat în mare o serie de rachete şi obuze de artilerie într-un efort aparent de a-şi îmbunătăţi capacitatea. Aceste arme erau cu rază scurtă de acţiune şi erau capabile să lovească Coreea de Sud, dar nu reprezentau o ameninţare directă pentru Statele Unite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici