Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice spre Marea Japoniei, la două zile după lansarea unui proiectil similar deasupra Japoniei. Coreea de Nord susţine că testele sunt măsuri corecte de retorsiune împotriva Washingtonului şi a Seulului şi a exerciţiilor lor militare în regiune.

734 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

La începutul zilei de joi, armata sud-coreeană a declarat că a detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate din zona Samsok din Pyongyang spre Marea Japoniei.

Potrivit analizei, prima rachetă a parcurs 350 de kilometri la o altitudine maximă de aproximativ 80 de kilometri, iar cea de-a doua a zburat 800 de kilometri la o altitudine de 60 de kilometri.

Se pare că este pentru prima dată când Coreea de Nord lansează rachete de la Samsok, a declarat reporterilor un oficial din cadrul Statului Major Întrunit de la Seul.

Tokyo a confirmat, de asemenea, lansările, ministrul apărării, Yasukazu Hamada, declarând reporterilor că este important să nu se treacă cu vederea "îmbunătăţirea semnificativă a tehnologiei rachetelor (nord-coreene)".

Lansarea are loc în momentul în care Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit la New York pentru a discuta despre lansarea de marţi, transmite AFP.

Recentele lansări - şase în mai puţin de două săptămâni - au fost "măsuri de retorsiune a Armatei Populare Coreene la exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA", a declarat joi Ministerul de Externe de la Pyongyang într-o declaraţie.

Seulul, Tokyo şi Washingtonul au intensificat exerciţiile militare comune în ultimele săptămâni, inclusiv manevrele navale la scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici