Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în apele sale estice

Coreea de Nord a testat marţi o presupusă rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune în apele sale estice, a anunţat armata sud-coreeană.

214 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în apele sale estice

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele sale estice

Potrivit Statului Major al armatei sud-coreene, racheta a fost lansată dintr-o zonă din apropierea capitalei nord-coreene, Phenian, şi a zburat aproximativ 600 de kilometri înainte de a ateriza în marea dintre Peninsula Coreeană şi Japonia.

Lee Sung Joon, purtătorul de cuvânt al Statului Major din Seul, a declarat că lansarea a avut loc în urma unui test nord-coreean din martie al unui motor cu combustibil solid construit pentru o nouă rachetă hipersonică cu rază intermediară de acţiune pe care o dezvoltă. Dacă ar fi perfecţionate, astfel de arme ar putea ajunge la centrul militar american din Pacific şi nu numai, spun experţii, potrivit Associated Press.

La câteva ore după lansare, Ministerul Apărării de la Seul a anunţat că Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au efectuat un exerciţiu aerian combinat deasupra apelor din apropierea insulei Jeju, la care a participat cel puţin un bombardier american B-52 cu capacitate nucleară.

Potrivit Ministerului Apărării al Coreei de Sud, antrenamentul de marţi, la care au participat şi avioanele de vânătoare ale celor trei ţări, a avut ca scop îmbunătăţirea capacităţilor de reacţie împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord.

La începutul lunii martie, SUA şi Coreea de Sud au desfăşurat exerciţiile militare anuale, care sunt menite să pregătească armata sud-coreeană pentru o eventuală agresiune militară a Coreei de Nord. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici