Coreea de Nord afirmă că a testat cu succes un motor de rachetă cu combustibil solid

Coreea de Nord a testat cu succes un motor de rachetă cu combustibil solid, a anunţat joi presa nord-coreeană de stat, relatează DPA online.

666 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord afirmă că a testat cu succes un motor de rachetă cu combustibil solid

Coreea de Nord afirmă că a testat cu succes un motor de rachetă cu combustibil solid (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Liderul nord-coreean a făcut această revendicare în timpul unei vizite la o instalaţie subterană de testare de motoare, potrivit agenţiei sud-coreene de ştiri Yonhap, care citează agenţia nord-coreeană oficială KCNA.

Succesul acestui test va "produce mare oroare şi teroare în inimile inamicilor", a apreciat Kim.

"Vom continua realizările în ştiinţa apărării, care-i vor face pe inamicii noştri să tremure de frică", a adugat el.

Phenianul "pare să se afle în (primele) etape ale dezvoltării" unor rachete cu combustibil solid, a declarat Moon Sang-gyun, un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Appărării.

"Trecerea Coreei de Nord la rachete cu combustibil solid ar putea însemna că ar putea lansa (rachete) frecvent", a adăugat el.

Coreea de Sud pregăteşte contramăsuri, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Anunţarea acestui test are loc în contextul unor tensiuni sporite în Peninsula Coreeană, după ce Phenianul a detonat în ianuarie un dispozitiv nuclear şi a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune în februarie.

Regimul stalinist din această ţară izolată a efectuat luna aceasta o serie de tiruri de testare, în timpul exerciţiilor militare comune sud-coreeano-americane, pe care Phenianul le denunţă drept o repetiţie în vederea unei invazii.

Washingtonul şi Seulul subliniază că aceste exerciţii sunt defensive.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici