Coreea de Nord anunţă că îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea

Ministerul de Externe nord-coreean a transmis, miercuri, un comunicat preluat de agenţia KCNA în care a promis că Phenianul îşi va accelera programul nuclear, ca reacţie la noile sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU, informează site-ul postului France 24.

3614 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea

Coreea de Nord anunţă că îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea

”Adoptarea unei noi rezoluţii ilegale şi malefice, pilotată de SUA, serveşte drept ocazie pentru Coreea de Nord de a spune că drumul pe care l-a ales este absolut corect. Coreea de Nord îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea şi pentru a-şi proteja suveranitatea şi dreptul la existenţă”, se arată în comunicatul Ministerului nord-coreean de Externe.

În plus, Phenianul precizează că ultima rezoluţie a ONU este o provocare menită să priveze Coreea de Nord de dreptul său legitim la autoapărare, încercându-se sufocarea statului şi a poporului prin blolocada economică completă.

Noul pachet de sancţiuni a fost votat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, după ce Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol. Este cea de a noua rezoluţie adoptată unanim de membrii Consiliului de Securitate de la dezvoltarea programelor balistice şi nucleare nord-coreene.

Rezoluţia urmăreşte realizarea câtorva obiective majore: reducerea importurilor nord-coreene de petrol, interzicerea exporturilor de textile, precum şi oprirea colaborării altor state cu regimul de la Phenian. Materialele textile au fost al doilea cel mai mare produs de export al nord-coreenilor în 2016, iar aproximativ 80% din exporturile de textile ajungeau în China. Rezoluţia menţine embargoul asupra gazelor naturale, însă, cu toate că Washingtonul îşi dorea un embargou total şi asupra petrolului, vânzările de petrol vor fi limitate la 500.000 de barili până la sfârşitul acestui an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici