Coreea de Nord ar fi încercat să trimită piese pentru rachete în Siria

Coreea de Nord a încercat în mai să trimită piese pentru rachete balistice Siriei, încălcând embargoul ONU, afirmă miercuri presa japoneză.

1053 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ar fi încercat să trimită piese pentru rachete în Siria

Coreea de Nord ar fi încercat să trimită piese pentru rachete în Siria - presă

Potrivit cotidianului Asahi Shimbun, care citează diplomaţi ce au avut acces la un raport clasificat al ONU, autorităţile sud-coreene au descoperit în perioada respectivă la bordul unui cargo ce naviga sub pavilion chinez 535 de piese cilindrice care puteau servi, în mod vizibil, la fabricarea de rachete.

Seulul, continuă cotidianul, a anunţat această descoperire în iunie comitetului ONU care se ocupă de aplicarea sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian. ONU a trimis atunci experţi în Coreea de Sud.

Agenţia Kyodo a relatat, la rândul său, că încărcătura era destinată unei companii siriene care are legături cu Coreea de Nord.

Cilindrii din grafit au fost descoperiţi la bordul navei Xin Yan Tai, propietatea unui armator din Shanghai, în portul sud-coreean Busan, precizează agenţia.

La 21 septembrie, Irakul a interzis unui avion nord-coreean să survoleze teritoriul său pentru a merge în Siria de teamă că aparatul ar putea transporta arme pentru regimul lui Bashar al-Assad, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului irakian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici