Coreea de Nord ar putea efectua un test balistic de la bordul unui submarin

Regimul Kim Jong-Un ar putea efectua teste cu rachete balistice lansate de la bordul unui submarin, afirmă analişti americani şi sud-coreeni citaţi de site-ul israelian de informaţii militare DebkaFile.

725 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ar putea efectua un test balistic de la bordul unui submarin

Coreea de Nord ar putea efectua un test balistic de la bordul unui submarin

Forţele Navale nord-coreene au trimis un submarin cu propulsie diesel la circa 100 de kilometri de apele teritoriale, pentru efectuarea unor teste balistice.

Aceste teste sunt "o etapă esenţială" pentru regimul de la Phenian, în efortul de a perfecţiona tehnologia balistică, explică experţi sud-coreeni şi americani.

"Cel mai probabil, Coreea de Nord pregăteşte efectuarea în curând a unui test cu rachetă Pukguksong-1 lansată de la bordul unui submarin", precizează analiştii.

Coreea de Nord a efectuat recent două teste balistice intercontinentale, Phenianul ameninţând cu un atac nuclear asupra teritoriului continental american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici