Coreea de Nord avertizează China cu "efecte grave" din cauza "comentariilor nechibzuite"

Coreea de Nord a cerut Chinei să evite "comentariile nechibzuite" despre programul nuclear nord-coreean, ameninţând, în premieră, cu "efecte grave", potrivit agenţiei oficiale KCNA, citată de Associated Press.

8981 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează China cu "efecte grave" din cauza "comentariilor nechibzuite"

Coreea de Nord avertizează China cu "efecte grave" din cauza "comentariilor nechibzuite"

"Auzim zilnic din China comentarii nechibzuite care nu fac decât să tensioneze situaţia. China trebuie să înceteze testarea limitelor Coreei de Nord; China trebuie să analizeze efectele grave pe care aceste acţiuni nechibzuite le pot avea asupra relaţiei bilaterale", a transmis KCNA, agenţia regimului Kim Jong-Un.

Întrebat despre mesajul agenţiei KCNA, Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a afirmat că "dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate şi cooperare amicală cu Administraţia Coreei de Nord este un lucru consistent şi clar".

Regimul Kim Jong-Un este deranjat de îmbunătărirea relaţiilor Chinei, principalul aliat al Coreei de Nord, cu Statele Unite.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Chinei să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord, condiţionând dezvoltarea relaţiilor comerciale americano-chineze de progrese în contracararea ameninţărilor balistice şi nucleare nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici