Coreea de Nord avertizează SUA cu "o confruntare nucleară" în cazul anulării summitului Trump-Kim

Choe Son-hui, adjunctă a ministrului nord-coreean de Externe, a declarat că regimul de la Phenian nu va "cerşi pe lângă SUA pentru dialog" şi a ameninţat Washingtonul cu "o confruntare nucleară" în cazul anulării summitului între liderii celor două ţări, informează cotidianul The Guardian.

5575 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează SUA cu "o confruntare nucleară" în cazul anulării summitului Trump-Kim

Coreea de Nord avertizează SUA cu "o confruntare nucleară" în cazul anulării summitului Trump-Kim

Soarta summitului depinde în "totalitate" de Statele Unite, a mai declarat aceasta.

Declaraţiile dure ale oficialului nord-coreean vin în contextul în care preşedintele american Donald Trump a semnalat marţi că întrevederea programată cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată.

Regimul din Coreea de Nord a schimbat recent tonul faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, semnalând intenţia de a anula întrevederea lui Kim Jong-Un cu Donald Trump, criticând dur exerciţiile comune efectuate de militari sud-coreeni şi americani.

Într-un comunicat dat publicităţii de agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, Choe Son-hui l-a catalogat drept "nătâng politic" pe vicepreşedintele american Mike Pence pentru că acesta a comparat Coreea de Nord "un stat cu arme nucleare, cu Libia, care doar a instalat câteva echipamente şi s-a jucat în jurul lor".

Oficialul nord-coreean l-a descris drept "ignorant şi inept" pe Pence după ce aceasta a afirmat că regimul de la Phenian ar putea "ajunge precum Libia".

Dictatorul libian Muammar al-Gaddafi a renunţat în 2003 la programul său nucelar în urma presiunilor internaţionale, după care regimul său s-a prăbuşit după o revoluţie, sprijinită de mai multe state NATO, Gaddafi fiind ucis de rebeli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici