Coreea de Nord dezvăluie noi focoase nucleare

  • Coreea de Nord a dezvăluit noi focoase nucleare mai mici şi a promis că va produce mai mult material nuclear de calitate militară pentru a extinde arsenalul ţării, a declarat marţi presa de stat KCNA.
  • KCNA a publicat fotografii ale focoaselor, denumite Hwasan-31.
  • Kim Jong Un a vizitat Institutul de Arme Nucleare, unde a inspectat noi arme nucleare tactice şi tehnologie pentru montarea focoaselor pe rachete balistice, precum şi planuri de operaţiuni de contraatac nuclear.
1110 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord dezvăluie noi focoase nucleare

Sursa foto: Twitter

Experţii spun că imaginile ar putea indica un progres în miniaturizarea focoaselor care sunt puternice, dar suficient de mici pentru a fi montate pe rachete balistice intercontinentale.
 
„Are ceva mai puternic într-un spaţiu mai mic. Acest lucru este îngrijorător", a declarat Kune Y. Suh, profesor emerit de inginerie nucleară la Universitatea Naţională din Seul, comparând noile focoase cu versiunea din 2016.
 
Kim Dong-yup, un fost ofiţer naval sud-coreean care predă la Universitatea Kyungnam, a declarat că focoasele au fost cel mai probabil concepute pentru a fi utilizate cu cel puţin opt platforme de lansare diferite enumerate în posterele de pe perete, inclusiv rachete şi submarine, potrivit Reuters.
 
„Acestea nu se limitează la rachete tactice, ci par a fi un focos miniaturizat, uşor şi standardizat care poate fi montat pe diferite vehicule", a spus el.
 
Acum că vehiculele de livrare sunt aproape gata, acestea ar produce focoase pentru a asigura capacităţi de atac secundar, poate sute, nu zeci, în timp ce funcţionează centrifuge şi mai greu pentru a obţine material nuclear de calitate militară", a adăugat el
 
Kim Jong Un a ordonat producţia de materiale de calitate militară într-un "mod prevăzător" pentru a-şi spori arsenalul nuclear "exponenţial" şi a produce arme puternice, a declarat KCNA.
 
El a declarat că inamicul forţelor nucleare ale ţării nu este un stat sau un grup anume, ci "războiul şi dezastrul nuclear în sine", iar politica de extindere a arsenalului are ca unic scop apărarea ţării, precum şi pacea şi stabilitatea regională.
 
Kim a fost informat, de asemenea, despre un sistem integrat de gestionare a armelor nucleare bazat pe tehnologia informaţiei, numit Haekbangashoe, care înseamnă "declanşator nuclear", a cărui precizie, fiabilitate şi securitate au fost verificate în timpul unor exerciţii recente de simulare a unui contraatac nuclear, a precizat KCNA.
 
Coreea de Nord a intensificat tensiunile, lansând luni rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi efectuând săptămâna trecută o simulare de contraatac nuclear împotriva SUA şi a Coreei de Sud, pe care le-a acuzat că repetă o invazie prin exerciţiile lor militare.
 
Armata nord-coreeană a simulat o explozie nucleară cu două rachete balistice tactice echipate cu focoase simulate în timpul antrenamentului de luni, în timp ce a testat din nou o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară pe 25-27 martie, a declarat KCNA în dispecerate separate.
 
Drona subacvatică, numită Haeil-1, a atins o ţintă în apele din largul coastei de nord-est după ce a navigat de-a lungul unui curs "zimţat şi oval" de 600 km (373 mile) timp de peste 41 de ore, a precizat aceasta.
 
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că Coreea de Nord nu merită "nici măcar un ban" din ajutorul economic, în timp ce face presiuni pentru dezvoltarea nucleară, a declarat purtătorul său de cuvânt.
 
Un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene a declarat că vor fi necesare teste şi analize suplimentare pentru a verifica dacă noile focoase nucleare ale Nordului pot fi desfăşurate, dar că raportul său privind drona subacvatică a fost cel mai probabil "exagerat şi fabricat".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici