Coreea de Nord îi transmite un nou avertisment lui Donald Trump

Coreea de Nord a l-a avertizat, duminică, pe preşedintele american Donald Trump să se abţină de la ”remarcile iresponsabile”, în contextul în care preşedintele SUA a început o vizită în Asia, informează site-ul agenţiei Yonhap.

8930 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îi transmite un nou avertisment lui Donald Trump

Coreea de Nord îi transmite un nou avertisment lui Donald Trump

Într-un articol publicat de cotidianul Rodong Sinmun, principala publicaţie a Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, citat de agenţia nord-coreeană KCNA, Phenianul avertizează că declaraţiile virulente ale preşedintelui Trump ar putea provoca ”un dezastru nuclear pe continentul american”.

”Nimeni nu poate prezice când face un gest nesăbuit. Dacă SUA fac o greşeală de interpretare în ce priveşte voinţa de fier a Coreei de Nord, aceasta din urmă se va vedea nevoită să lanseze asupra primelor o pedeapsă fermă şi nemiloasă, mobilizându-şi toate forţele”, scrie în articolul citat de KCNA.

Preşedintele american Donald Trump a început sâmbătă seria de 11 zile de vizite oficiale în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, fiind cel mai lung turneu în Asia efectuat de către un preşedinte american în ultimii 25 de ani. Donald Trump ar urma să ajungă marţi în Coreea de Sud.

Retorica belicoasă dintre Washington şi Phenian s-a accentuat constant în ultimul timp, mai ales după repetatele teste balistice şi nucleare ale Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici