Coreea de Nord invocă „deteriorarea relaţiilor” cu SUA şi îl acuză pe Trump de ipocrizie: Speranţa devine disperare

  • Coreea de Nord a criticat vineri administraţia Donald Trump
  • S-au împlinit doi ani de la summit-ul istoric din Singapore, când preşedintele american şi liderul Kim Jong-un şi-au strâns mâinile
  • Phenianul a lansat recent mai multe afirmaţii acide, îndreptate atât către Washington, cât şi spre Seul
2077 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord invocă „deteriorarea relaţiilor” cu SUA şi îl acuză pe Trump de ipocrizie: Speranţa devine disperare

Sursa FOTO: Profimedia

La doi ani de la summit-ul istoric din Singapore, Coreea de Nord nu priveşte cu optimism relaţiile cu Statele Unite ale Americii, invocând în schimb un sentiment de „disperare”.

Potrivit unui comunicat trimis agenţiei oficiale de presă nord-coreene KCNA, ministrul nord-coreean de externe, Ri Son Gwon, a declarat vineri că „speranţa de a ameliora tensiunile dintre cele două ţări, care atinsese un nivel ridicat în urmă cu doi ani, s-a transformat acum în disperare”, relaţiile fiind caracterizate de o „deteriorare foarte rapidă.”

Şeful diplomaţiei de la Phenian şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la dorinţa conducerii SUA de a „agrava situaţia”, în ciuda eforturilor de a obţine pacea.

Ri Son Gwon a exprimat dorinţa Coreei de Nord de a pune capăt „ostilităţilor” între Phenian si Washington, întrucât evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări nu este benefică niciunei părţi implicate. Apăruse o „slabă speranţă de optimism pentru pace şi prosperitate în peninsula coreeană", care s-a transformat însă într-un „coşmar sumbru”.

Ministrul de externe a acuzat SUA că, în timp ce pretind că doresc o ameliorare a tensiunilor, nu aduc nicio dovadă şi nu acţionează în acest sens. „Nu există nimic mai ipocrit decât o promisiune goala", a mai spus Ri Son Gwon, potrivit AFP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici