Coreea de nord îşi ţine vecinii în teroare. Satelitul spion lansat de Kim a dat alarma la Seul şi la Okinawa

Coreea de Nord a anunţat că a lansat un satelit militar de recunoaştere, dar acesta ar fi căzut în mare.

933 afișări
Imaginea articolului Coreea de nord îşi ţine vecinii în teroare. Satelitul spion lansat de Kim a dat alarma la Seul şi la Okinawa

Satelitul spion lansat de Kim a dat alarma la Seul şi la Okinawa

Coreea de Nord şi-a lansat presupusul satelit spion miercuri, a declarat armata sudică, provocând confuzie la Seul, care a emis pentru scurt timp un aviz de evacuare din greşeală, informează agenţia AFP.

Armata Coreei de Sud a detectat lansarea a ceea ce Phenianul a descris drept un satelit de recunoaştere militară „din zona Tongchang, provincia Pyongan de Nord, Coreea de Nord, astăzi în jurul orei 6:29”, îndreptându-se spre sud, au declarat şefii de stat major.

„Armata noastră verifică dacă zboară normal”, au adăugat ei. Armata analizează dacă ceea ce Coreea de Nord a pretins a fi un vehicul de lansare spaţială - aparent destinat să transporte un satelit pe orbită - s-ar fi putut sparge în aer sau s-ar fi prăbuşit după ce a dispărut de pe radar, înainte de a ajunge la punctul de impact estimat.

Alertă emisă „greşit”

Japonia a revocat alarma asupra arhipelagul Okinawa, în timp ce Ministerul de Interne sud-coreean, citat de AFP, a precizat că alerta emisă de autorităţile de la Seul care invita cetăţenii să se pregătească pentru evacuare „a fost lansată greşit”.

După lansare, oficialii din Seul au emis avertismente prin difuzoare publice şi smartphone-uri pentru ca rezidenţii să se pregătească pentru evacuare.

Cu toate acestea, nu au existat informaţii imediate de pagube sau întreruperi, în timp ce Japonia a emis o alertă îndemnând oamenii din Okinawa „să se adăpostească imediat în interiorul unei clădiri sau în subteran”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici