Coreea de Nord le-a atras atenţia Statelor Unite lansând o rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care are o rază de acţiune prin care poate lovi oriunde în SUA. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească marţi, la cererea SUA şi a altor state, pentru a discuta despre acest incident.

734 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord le-a atras atenţia Statelor Unite lansând o rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord a lansat, luni, o rachetă balistică intercontinentală care are o rază de acţiune prin care poate lovi oriunde în Statele Unite, au anunţat Coreea de Sud şi Japonia, relatează Reuters.

Racheta are un potenţial de deplasare de peste 15.000 km, ceea ce înseamnă că poate ajunge oriunde în Japonia şi în partea continentală a Statelor Unite, au arătat autorităţile de la Tokyo, potrivit sursei citate.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească marţi, la cererea SUA şi a altor state, pentru a discuta despre această lansare.

Consiliul de Securitate Naţională al Coreei de Sud a declarat că este vorba despre o rachetă balistică intercontinentală, catalogând lansarea drept un act destabilizator care a ignorat avertismentele internaţionale şi multiplele rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

În urma celei de a cincea lansări de rachete balistice intercontinentale ale Phenianului din acest an, China şi Coreea de Nord au avut luni o întâlnire la nivel înalt la Beijing. China, care este cel mai apropiat aliat al Phenianului, a reafirmat angajamentul de a aprofunda cooperarea şi a declarat că discuţiile au vizat chestiuni de "interes comun", fără a oferi însă detalii.

În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, China a susţinut toate rezoluţiile care au impus sancţiuni Coreei de Nord până în 2017 pentru dezvoltarea armelor sale, dar de atunci a refuzat să susţină sancţiuni suplimentare, spunând că acestea nu ar face decât să crească tensiunile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici