Coreea de Nord, nou exerciţiu militar periculos: a tras peste 100 de focuri de artilerie

Coreea de Nord a tras peste 100 de focuri de artilerie în cadrul unui exerciţiu militar, au anunţat luni autorităţile din Coreea de Sud.

447 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, nou exerciţiu militar periculos: a tras peste 100 de focuri de artilerie

Coreea de Nord, nou exerciţiu militar periculos: a tras peste 100 de focuri de artilerie

Armata din Coreea de Nord a tras luni aproximativ 130 de proiectile de artilerie în largul coastelor sale de est şi vest, a declarat armata sud-coreeană, în cel mai recent exerciţiu militar desfăşurat în apropierea graniţei comune.

Unele dintre obuze au aterizat într-o zonă tampon din apropierea graniţei maritime, iar autorităţile din Seul au declarat că a fost o încălcare a unui acord intercoreean din 2018, potrivit Reuters.

Armata sud-coreeană a trimis mai multe avertizări către Nord în legătură cu tirurile, a precizat Ministerul Apărării din Coreea de Sud.

În ultima perioadă, Coreea de Nord a desfăşurat un număr mare de exerciţii militare, cu lansări de rachete, avioane de război şi unităţi de artilerie.

De asemenea,Coreea de Sud şi Statele Unite au intensificat exerciţiile militare în acest an, susţinând că acestea sunt necesare pentru a descuraja Nordul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici