Coreea de Nord: noua lege permite atacuri nucleare preventive împotriva ţărilor inamice

Kim Jong-un continuă să trimită mesaje către Statele Unite ale Americii şi către Coreea de Sud.

1205 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: noua lege permite atacuri nucleare preventive împotriva ţărilor inamice

Coreea de Nord îşi încordează din nou muşchii, într-un moment de mare tensiune pe frontul politicii externe din cauza efectelor războiului din Ucraina, dar şi din cauza disputei dintre SUA şi China pe tema Taiwanului. Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, citate de Tass, ţara asiatică şi-a stabilit prin lege statutul de putere nucleară.

„Astăzi am încheiat o misiune istorică, stabilind legal politica forţelor nucleare în întregime”, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong-un, care în iulie anul trecut ameninţase cu folosirea armelor nucleare pentru „eliminarea Coreei de Sud”. Un crescendo de ameninţări, precedat de teste continue cu noile rachete, pe care forţele armate nord-coreene le prezintă ca dovadă de forţă.

Noua lege stabileşte, de asemenea, că Coreea de Nord poate efectua un atac nuclear preventiv asupra unei ţări despre care se crede că reprezintă o ameninţare iminentă pentru Phenian. Legea permite, de asemenea, lovirea automată a unui adversar, dacă ţara este atacată.

De asemenea, Coreea de Nord nu se va angaja în discuţii de denuclearizare în viitor, a adăugat Kim Jong-un. „Deţinerea de arme nucleare este dreptul nostru legitim şi inalienabil. Noua lege face imposibilă discuţiile despre denuclearizare”. În acelaşi timp, Coreea de Nord se angajează să nu vândă arme şi tehnologii nucleare altor ţări.

Măsura sună ca o provocare pentru Statele Unite şi ţările aliate ale Washingtonului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici