Coreea de Nord: O rachetă balistică cu rază medie, pregătită de desfăşurare în urma testului de duminică / Coreea de Nord pare să fi dobândit informaţii preţioase, susţine Coreea de Sud

Administraţia de la Phenian a anunţat luni că racheta cu rază medie Pukguksong-2 este pregătită să fie utilizată în operaţiuni militare, în urma testului de duminică, informează AFP.

5240 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: O rachetă balistică cu rază medie, pregătită de desfăşurare în urma testului de duminică / Coreea de Nord pare să fi dobândit informaţii preţioase, susţine Coreea de Sud

Coreea de Nord a anunţat că o rachetă balistică cu rază medie este pregătită de desfăşurare, în urma testului de duminică

Acesta este ultimul pas al statului nord-coreean în încercarea sa de a sfida sancţiunile ONU şi de a dezvolta o rachetă intercontinentală, capabilă de a viza poziţii ale SUA.

Conform agenţiei de stat de ştiri din Coreea de Nord, liderul Kim Jong-Un ar fi supravegheat testul ce a avut loc duminică şi care a stârnit noi reacţii de condamnare la nivel internaţional şi ameninţări pentru înăsprirea sancţiunilor impuse Phenianului.

Racheta testată a fost de tip Pukguksong-2, ce utilizează combustibil solid pentru a permite aprinderea instantă, conform agenţiei de ştiri nord-coreene.

Până în acest moment, rachetele nord-coreene au utilizat combustibil lichid, combustibilul solid permite însă o lansare mai rapidă.

Armata sud-coreeană a anunţat duminică că statul nord-coreean a lansat un "proiectil neidentificat" în privinţa căruia există informaţii că a fi o rachetă balistică.

Guvernul japonez a confirmat de asemenea faptul că o "rachetă" a fost lansată din Coreea de Nord.

Administraţia de la Seul a anunţat luni că statul nord-coreean pare să fi dobândit ”informaţii preţioase” în urma ultimului test balistic ce a avut loc duminică, când a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, informează Reuters.

”Coreea de Sud şi autorităţiile serviciilor de informaţii americane consideră că statul nord-coreean a câştigat date preţioase în consolidarea tehnologiei proiectilelor sale”, a declarat Roh Jae-cheon, un purtător de cuvânt al Comitetului Şefilor de Stat Major din Coreea de Sud.

Roh a adăugat de asemenea că este necesară o verificare suplimentară pentru a determina dacă statul nord-coreean stăpâneşte, aşa cum susţine, tehnologia focoasele de rachetă.

Testul de duminică vine la o săptămână după lansarea unui nou tip de rachetă balistică despre care Coreea de Nord a anunţat că este capabilă să transporte o bombă nucleară de mari dimensiuni. Racheta a reuşit să parcurgă până la 700 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici